Close

GreenBook kopen

Soms kan het handig zijn om dingen op te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan al je to do lijstjes, aantekeningen van een bepaald tv-programma, of misschien je creatieve creaties die je gedachteloos neerkladt wanneer je telefoneert. Vaak heb je hier allerlei losse blaadjes voor, of een heel aantal notitieboekjes die je maar niet aangesleept krijgt. Maar dat is natuurlijk niet altijd even goed voor het milieu.

Hoewel het natuurlijk ook een optie is om dit digitaal op te schrijven, is dit vaak niet praktisch. Soms is het namelijk prettig om direct iets op te kunnen schrijven en er aantekeningen bij te maken. En een laptop of een uitgeprint A4’tje meenemen om je boodschappen te onthouden is ook niet even praktisch. Wil jij ook af van al je losse blaadjes, to do lijstjes en stapels notitieboekjes die je nooit meer doorkijkt? Dan is GreenBook de oplossing voor jou! Maar voordat we gaan kijken naar wat GreenBook precies is, is het waarschijnlijk goed om even op te frissen waarom we ook alweer minder notities van papier willen maken.

GreenBook Top 3

greenbook

GreenBook – Whiteboard Notebook – A4 – Lijn & Blanco – Loving Lilies – met doekje

Welkom bij GreenBook. Een uitwisbaar notitieboek dat je zelf kunt samenstellen, van kaft tot pagina, van formaat tot pen en van cover tot etui.

 • Mix lijn en blanco
 • Neem een pauze van de drukke, digitale wereld
 • Bespaar papier
 • Kliksysteem: klik pagina’s in en uit de binding
BEKIJK PRIJS
greenbook

Greenstory GreenBook – Uitwisbaar Notitieboek – A5 – Lijn – Forest Green

Welkom bij GreenBook. Een uitwisbaar notitieboek dat je zelf kunt samenstellen, van kaft tot pagina, van formaat tot pen en van cover tot etui.

 • Uitwisbare pagina’s lijn en mix, dubbelzijdig gedrukt
 • Neem een pauze van de drukke, digitale wereld
 • Bespaar papier
 • Kliksysteem: klik pagina’s in en uit de binding
 • Inclusief accessoires
BEKIJK PRIJS
greenbook

Greenstory GreenBook – Uitwisbaar Notitieboek – A5 – Lijn & Blanco – Blooming Blue

Een uitwisbaar notitieboek dat je zelf kunt samenstellen, van kaft tot pagina, van formaat tot pen en van cover tot etui.

 • Uitwisbare pagina’s lijn en mix, dubbelzijdig gedrukt
 • Neem een pauze van de drukke, digitale wereld
 • Bespaar papier
 • Kliksysteem: klik pagina’s in en uit de binding
 • Inclusief accessoires
BEKIJK PRIJS

Het effect van papieren notities op het milieu

Papieren notities kunnen erg handig zijn. Helaas zijn ze iets minder goed voor het milieu. Om papieren noties te kunnen maken, moeten er natuurlijk eerst bomen gekapt worden. Zo zorgt de papierindustrie voor ongeveer 14% van alle boskap. Maar bomen zijn erg belangrijk voor zowel de planeet als de mens. Zo nemen bomen bijvoorbeeld het broeikasgas CO2 op. Wanneer er minder bomen zijn, zal er dus ook meer CO2 in de lucht zijn.

Onder andere hierdoor hebben we te maken met een versterkt broeikaseffect wat weer leidt tot de opwarming van de aarde. Bovendien zorgen bomen ook voor de productie van zuurstof. Ook is het zo dat de wortels van bomen ervoor zorgen dat water goed door kan dringen tot in de bodem en dat het land als het ware op zijn plaats gehouden kan worden. Minder bomen betekent dan dus ook meer landerosie en overstromingen. Bomen zijn dus erg belangrijk voor de aarde.

Maar niet alleen het kappen van bomen heeft nadelige consequenties voor het milieu. Ook papier zelf kan nare gevolgen hebben voor de aarde. Zo moeten er bijvoorbeeld allerlei chemicaliën ingezet worden om papier te kunnen produceren. Deze chemicaliën kunnen grondstoffen vervuilen. En wanneer papier wordt weggegooid en ligt weg te rotten, produceert het methaan. Methaan is een broeikasgas welke nog meer dan CO2 bijdraagt aan het versterkte broeikaseffect.

In Nederland gebruiken we ongeveer 80 kilo papier per jaar. Natuurlijk bestaat deze 80 kilo niet alleen uit notities. Ook kranten en tijdschriften, papieren verpakkingen, wc-papier en printpapier valt hieronder. Toch zou het mooi zijn wanneer we deze 80 kilo omlaag zouden kunnen krijgen, aangezien het gebruiken van papier allerlei nadelige gevolgen kan hebben. Een manier om minder papier te gebruik is om afscheid te nemen van papieren notities. Zo kun je bijvoorbeeld je notities digitaal maken op een refurbished laptop of op de reMarkable 2. Maar wanneer je toch graag handgeschreven notities maakt, is GreenBook ook een fantastische uitkomst.

Ontbossing

Wat is een GreenBook?

In tegenstelling tot digitale alternatieven, ziet GreenBook er van de buitenkant uit als vele andere notitieboekjes. Maar de pagina’s zijn dan ook speciale pagina’s die veel lijken op een whiteboard. Met een speciale stift kun je op de pagina’s schrijven of tekenen, om je aantekening vervolgens te wissen wanneer je ze niet langer nodig hebt. Op deze manier kun je je pagina’s dus steeds opnieuw gebruiken!

Je GreenBook kun je volledig inrichten zoals jij dat wilt, letterlijk! Zo kun je bijvoorbeeld de pagina’s gemakkelijk in een andere volgorde plaatsen of eruit halen met behulp van de klikbare binding. Bovendien zijn er ook verschillende opties wat betreft de pagina’s. Zo kun je kiezen uit pagina’s met een bepaald format, zoals voor een to-do list, een planner, ruitjespapier, lijntjespapier en ga zo nog maar even door. Maar ook blanco pagina’s behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

En ook vanaf de buitenkant kun je jouw GreenBook geheel zelf samenstellen. Zo bepaal je zelf niet alleen de grootte van het schriftje, maar heb je ook nog eens de keuze uit verschillende voorkanten. Ook wat betreft de kaft is er veel keuze, als je er überhaupt al eentje wilt. Zo creëer je een mooi product welke perfect bij je past.

Wat zijn de voordelen?

GreenBook Kopen

Het belangrijkste voordeel van GreenBook is dat het uitwisbare notitieboek ontzettend goed is voor het milieu. Dat komt natuurlijk ten eerste door de whiteboard-achtige pagina’s. Op deze manier heb je gegarandeerd minder papier nodig.

Maar ook op andere aspecten heeft GreenBook veel aandacht voor het milieu. Zo zijn alle kaften en etuis bijvoorbeeld van vegan leer. Ook gebruikt GreenBook zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en vermijden ze plastic om niet bij te dragen aan de plasticsoep. Daar komt nog eens bij dat de CO2 voetafdruk gecompenseerd wordt. Bovendien is het zo dat alle werknemers boven het minimumloon uitbetaald worden en dat er aandacht is voor een gezonde werk-privébalans. Dit geldt voor zowel werknemers binnen als buiten Nederland.

Niet alleen voor het milieu en voor de werknemers, maar ook voor jezelf heeft het dus verschillende voordelen. Zo is de aanschaf misschien net iets meer dan je gewend bent te betalen voor een schriftje. Maar op de lange termijn zul je geld besparen. Dit komt doordat je niet echt de behoefte zult hebben aan een nieuw notitieboek. Daarbij moet ook gezegd worden dat de kosten reuze meevallen in vergelijking met andere , specialere notitieboekjes.

Mocht de prijs je toch nog tegenhouden, kijk dan vooral bij de sectie “tweede kans”. Hier worden producten aangeboden met kleine productiefoutjes. Door een tweede kans GreenBook te kopen bespaar je niet alleen geld, maar je bent extra goed bezig voor het milieu aangezien je nu voorkomt dat een goed product zomaar weggegooid wordt. Het kan je ook meer orde en overzicht geven. Is het bij jou bijvoorbeeld ook zo dat je bureau helemaal verstopt is onder alle losse notities en andere blaadjes? Daar heb je geen last meer van wanneer je een GreenBook aanschaft. Alle losse blaadjes kun je na gebruik weer gemakkelijk in het schriftje klikken. Dit zorgt voor extra overzicht en orde.

Duurzaam en uitwisbaar notitieboek

Een duurzaam en uitwisbaar notitieboek

GreenBook is dus een duurzaam notitieboekje. Dit komt niet alleen doordat je de pagina’s opnieuw kan gebruiken, maar ook door bijvoorbeeld de kaft van vegan leer en de CO2 compensatie. Ook heeft het bedrijf aandacht voor andere aspecten van duurzaamheid, waaronder goede werknemers voorwaarden. Een GreenBook is erg mooi en handig om van alles en nog wat in op te schrijven. Van boodschappenlijstjes tot to do lists: niets is te gek. Je stelt het notitieboek volledig naar je hand. Dat geldt voor zowel de buitenkant als de binnenkant. Wil je dus ook minder papier gebruiken? Overweeg dan zeker om een GreenBook aan te schaffen.